Marktnieuws

Mantec biedt omnidirectionele heftruck

Mantec zet omnidirectionele heftruck op markt
MaxTruck 2T

De MaxTruck 2T is een unieke omnidirectionele counterbalanced 360 graden vierweg heftruck, waarmee de bestuurder te allen tijde 100% zicht heeft op de last.

Deze door MaxTruck in Zweden geproduceerde elektrische heftruck wordt in Nederland en België geleverd door Mantec Handling Systems uit Spijkenisse. De vier wielen zijn diagonaal onder de heftruck geplaatst. Dat oogt nogal vreemd en doet een beetje denken aan de in het verleden ontwikkelde Airtrax Sidewinder, maar dit principe werkt anders. Hiermee kan de heftruck in een vloeiende beweging zowel diagonaal, als zijwaarts rijden. Hierdoor is deze heftruck zeer wendbaar en neemt hij volgens leverancier Mantec gemiddeld 60% minder manoeuvreerruimte in beslag, werkt deze tot 90% sneller en is ook nog 30 tot 50% zuiniger, vergeleken met een conventionele elektrische vierwiel heftruck. In het geval van een meerploegendienst kan de tractiebatterij (48V/385-440Ah) door één persoon met een eenvoudige optionele batterij wisselwagen snel en ergonomisch worden gewisseld.

Bekijk de video

Telescopisch heffen
Voor het heffen wordt in plaats van de gebruikelijke heftruckmast gebruik gemaakt van een telescopische mast, die net als bij een verreiker een groter bereik geeft. Het nominale hefvermogen is 2 ton en de met dit gewicht corresponderende maximale hefhoogte is 4.20 meter. De maximale horizontale reikwijdte/verplaatsing van het telescopische vorkenbord is met het maximumgewicht 2.500 mm. De maximale hefhoogte met snelwissel hoogwerkkooi is afhankelijk van de gekozen uitvoering 6 tot 8 meter. Het hefsysteem maakt ook snelle wisseling van diverse voorzetapparatuur mogelijk.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven