Logistica 2015

Verpakkingsmachine in Milieulijst 2016

1
Neopost verpakkingsmachine in Milieulijst 2016
Neopost CVP-500

De volautomatische verpakkingsmachine CVP-500 van Neopost Shipping is op de Milieulijst 2016 geplaatst. De CVP-500 is tevens winnaar van de Logistica Award 2015.

Hiermee zijn de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) van toepassing op de aanschaf. Met de MIA kunnen bedrijven profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. De Vamil biedt de mogelijkheid om 75 % van de investeringskosten op een zelf te bepalen tijdstip af te schrijven.
De CVP-500 staat geregistreerd op de Milieulijst 2016 op pagina 20 onder het nummer F1210.

Video
De CVP-500 van Neopost, winnaar van de Logistica Award 2015, is een volautomatische verpakkingsmachine, ontwikkeld voor bedrijven uit de e-commerce. De machine verpakt goederen volautomatisch in een minimale doos. Dit levert een enorme besparing in volume, karton en opvulmateriaal. Plano karton wordt van stapel getrokken, gestanst, gerild, afgesneden, gevouwen en tot een doos en geplakt. Bekijk de video.

Doos op maat
De verpakkingsmachine meet met een 3D scanner de dimensies van de order en trekt vervolgens automatisch karton van een buffer aan de achterkant van de machine. In één vloeiende beweging vouwt de CVP-500 het karton tot een doos precies op maat, plakt deze dicht en voegt er een label aan toe, waarna de order verzendklaar is. De machine is volledig flexibel betreffende de vorm en afmeting van elk pakket, maar ook in het aantal producten dat in één doos verzonden kan te worden. De CVP-500 heeft een focus op duurzaamheid. Opvulmateriaal zoals bubbeltjesplastic of luchtzakjes worden door de op maat gemaakte doos overbodig. Door verpakkingen zo klein mogelijk te houden is er beduidend minder karton nodig en dat heeft een positief effect op het aantal vrachtbewegingen in het transport.

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie op “Verpakkingsmachine in Milieulijst 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven